Kredittkort og cashback

Alle banker tilbyr kundene sine å søke om kredittkort, som er et betalingskort tilknyttet et kortsiktig lån med en øvre kredittgrense. Med et kort med kreditt kan man oppnå fordeler man ikke har med det vanlige bankkortet. Er man for eksempel kunde hos Sparebanken Narvik kan man søke om kredittkort med 45 dagers rentefri kreditt. Les mer om dette på www.sn.no.

Mange unge lurer på hva et kort med kreditt egentlig innebærer, og har man ikke hatt kredittkort før er det viktig å sette seg inn i hva bruk og overbruk av kredittkortet kan medføre. Ung.no er et uavhengig nettsted som gir gode og nøytrale råd om hvordan man skal bruke kortet på en fornuftig måte.

Fordeler med kredittkort

Det er mange gode grunner til å bruke kredittkort som betalingsmiddel, særlig hvis man er ute på reise. Betaler man mer enn 50 % av reisen med kortet er det vanlig å få gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i prisen. I tillegg har man gode reklamasjonsrettigheter hvis man har betalt med kortet på ferieturen.

Mange kredittkortselskaper tilbyr dessuten gode rabatter på varer og tjenester som blir betalt med kortet, som for eksempel prisavslag på leiebil, klær og sko eller interiør. En av de største fordelene med kredittkort er likevel at man kan få cashback og CashPoint på bruken av kortet, noe som innebærer at man faktisk kan tjene penger på å betale med kort med kreditt.

Kredittkort og cashback

Cashback er et konsept som rett og slett betyr «penger tilbake» på engelsk, og hundretusener av nordmenn sparer allerede penger på denne måten. I 2019 hadde Trumf-kunder rekordhøye 1,36 milliarder kroner i innestående Trumf-bonus, som er en form for cashback. Dette er en fin måte å spare på – helt uten å tenke over det.

Med cashback på kortet kan man benytte seg av det samme konseptet som Trumf er basert på. Hver gang man gjør en transaksjon betaler man tilbake en bitteliten sum til seg selv, men denne summen kan vokse seg stor når alle kroner og ører telles opp på slutten av året. Les mer om hvordan cashback fungerer på Dinside.

Cashback og CashPoints

Både SAS EuroBonus og Norwegian Reward er fordelsprogrammer som gir bonusopptjening for alle som flyr mye. Denne bonusen kan brukes på blant annet kjøp av flybilletter, og blir dermed en form for cashback for selskapenes kunder. Med et Bank Norwegian Visa kredittkort får man et kombinert kort med kreditt og bonuskort, som både gir bonus og cashback.

CashPoints, hvor ett poeng tilsvarer én krone, kan brukes på alle typer billetter og ekstratjenester hos flyselskapet Norwegian. Hvis man registrerer Norwegian-kortet på Reward-kontoen hos Norwegian, tjener man automatisk CashPoints – med inntil 10 % opptjening på alle kjøp hos selskapet. I tillegg kommer 1 % cashback på varekjøp opptil 100 000 kroner for hvert kalenderår.

Spar mest mulig på kredittkortbruk

Det samme prinsippet gjelder enten man har kort med kreditt hos lokalbanken i Narvik eller kredittkort fra Bank Norwegian. Hvis man først skal ha kredittkort, så er det om å gjøre å spare mest mulig penger på kredittkortbruken. Hvis man er mye ute og flyr, og i tillegg bruker Norwegian-kortet på alt man handler, kan det nemlig være mye penger å hente.

Andre kort med kreditt med cashback er for eksempel 365Privat Kredittkort, Santander og Komplett Bank Mastercard. Er man sjelden på reise, men elsker å shoppe, så kan et kort med kreditt med rabatter eller cashback på nettbutikker som selger klær og sko være midt i blinken. På remember.no kan man lese mer om hvilke rabatter man kan få hvis man har Re:member kortet .

Kort oppsummert

  • Cashback på varer og tjenester
  • Velg kredittkort etter behov
  • Betal fakturaen til forfall

Det er en jungel av ulike kredittkort der ute, og det lønner seg alltid å sette seg inn i vilkårene som gjelder for bruken av kortet. Så lenge man velger kort med kreditt etter hvilke behov man har, kan man spare store summer på cashback i løpet av et år. Vel å merke så lenge man betaler fakturaen til forfall.